COLECTAREA GRATUITA A DESEULUI – INFORMATII PRIVIND DEEE

 

Transferul de responsabilitate privind colectarea, valorificarea şi reciclarea DEEE-urilor a fost făcut către organizaţia colectivă CCR Logistics Systems RO SRL. Pentru orice relaţii suplimentare vă rugăm să contactaţi CCR Logistics Systems RO

SRLE-mail: office@ccrromania.ro

WEB: www.ccrromania.ro

1.     Deseurile de echipamente electrice si electronice (denumite in continuare DEEE),  sunt echipamentele electrice si electronice care constituie deseuri in sensul pct. 9 din anexa nr. 1 la Legea nr. 211/2011 privind regimul deseurilor, republicata, inclusiv componentele, subansamblele si produsele consumabile care fac parte integranta din produs in momentul inccare acesta devine deseu. DEEE pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate separat.

 

Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 privind protectia mediului, Legea nr.211/2011 privind regimul deseurilor, HG nr.322/2013 privind restrictiile de utilizare a anumitor substante periculoase in echipamentele electrice si electronice si O.U.G. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:

 

1.1.  Cumparatorii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE.

 

1.2.  Colectarea acestor DEEE se va efectua prin serviciul public de colectare a DEEE, direct de catre damagePC (conform pct. 1.3 si 1.4) si prin centre de colectare organizate de operatori economici autorizati pentru colectarea DEEE.

 

1.3.  La furnizarea unui produs nou, la solicitarea cumparatorului, distribuitorii sunt obligati sa preia DEEE in sistem “unul la unul”, in mod gratuit, in aceleasi conditii precum cele de livrare a produsului nou, daca echipamentul este de tip echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca echipamentul nou furnizat si sa informeze cumparatorul despre aceasta posibilitate inainte de achizitionarea produsului. Clientii damagePC pot preda DEEE echivalent in toate magazinele damagePC.

 

1.4.  damagePC asigura colectarea, in timpul programului de lucru, de la utilizatorii finali, cu titlu gratuit, fara obligatia acestora de a cumpara echipament electric sau electronic (denumit in continuare EEE) de tip echivalent, a DEEE de dimensiuni foarte mici in cadrul tuturor magazinelor damagePC. Potrivit OUG nr.5/2015, Anexa 5, lit.f), DEEE de dimensiuni foarte mici sunt  deseurile de echipamente electrice si electronice la care nicio dimensiune exterioara nu este mai mare de 25 cm.

 

.• Incearcă acasă, pe stradă şi la birou să dai un exemplu celor din jur: – colectează separat obiectele din plastic şi hărtie şi depune-le numai în containerele speciale aflate în jurul casei sau în magazine; foloseşte cît mai puţine pungi de plastic (acestea se degradează într-o perioadă de câteva sute de ani); să ne gândim de exemplu, că o pungă de plastic pe care o folosim poate o singură dată pentru cumpărături şi o aruncăm necorespunzător va polua mediul înconjurător pentru noi, copii şi nepoţii noştri şi probabil pentru următoarele 2- 3 generaţii. Acelaşi lucru se poate întâmpla cu substanţele periculoase care sunt conţinute în aparatura electrică şi care ajung din neglijenţă în sol, apă sau aer.• predă  DEEE-urile şi toate tipurile de baterii numai la punctele de colectare special amenajate.  Numai împreună putem schimba lucrurile în bine.

Reciclează pentru o Românie mai curată!